Sunday, November 26, 2006

Community, identity and digital games - Martin Hand and Karenza Moore

Till detta seminarium läste jag texten Community, identity and digital games skriven av Martin Hand och Karenza Moore. Den handlade om spelcommunities, spelkaraktärer och virtuella communities (diskussionsforum). Texten beskrev och förklarade vad Gemeinshaft och Gesellshaft är och skillnaden mellan dem.

Kort kan jag säga att Gemeinshaft är en typ av familjekänsla, man skapar en tätare relation mellan varandra. Medans Gesellshaft är mer opersonligt, detta sker på större avstånd.

Under seminariumet talades det varmt om människors identiteter på internet. Personligen tycker jag att internet är en plats där människor får en chans att uttrycka sig och även skapar nya och håller äldre relationer vid liv. Visst finns det sådanna som utnyttjar systemet fel, som t ex utger sig vara någon annan.

I texten nämns även LAN-parties, människor från alla håll och kanter åker till ett ställe för att spela mot varandra. Där skapar man sitt eget samhälle för några dagar med egna regler och normer. Här kan du läsa eller sluta dig till den "andra världen" LAN-parties .